Marvel’ın azalan karizmasını toparlamaya çalışan Loki’nin 2. Sezon Finali aslında bize ne anlattı?
Marvel Sinematik Evreninin en ilginç kötü adamlarından biri. Loki , beyazperdede ilk görüldüğü günden bu yana benzersiz bir hayran kitlesi kazandı. Gözünü Asgard tahtına dikmiş olan şımarık yaramazlık efendisi Asgard prensi de bu diziyle büyük bir gelişme göstermiştir.
Loki, Marvel evrenindeki hikayesine birinci kareden başlıyor. kim taht ister Felaketle başlayan film, karakterinin geçirdiği dönüşümle şiirsel bir finale ulaştı. Gelin bu finale birlikte bakalım.
Hikayelerin tanrısı Loki ile tanışın
Çizgi romanlarda Loki Asgard’ın AjanıHikayede tüm Loki varyantlarının diğer kahramanların hikayelerini daha da parlak hale getirmek için her zaman zaman kaybetmek zorunda kaldıklarını gördük.
Bu anlayış dizide de sıklıkla görüldü; Loki’ye bile sürekli Kaybedeceği söylendi. Tıpkı çizgi roman serisinde olduğu gibi Loki de sonunda hikayelerin tanrısı oldu; ki bu aslında MCU’da gördüğümüz en güçlü karakterlerden biri.
Sonunda hikayelerin tanrısı olduğunu anlayan Loki “daha büyük bir amaç”için yaptı fedakarlığın bir sonucu olarak Tahtını yeniden kazandı. Yalnız ve hüzünlü bir tahttı ama sonunda Loki her zaman olmak istediğinin bile üzerinde bir yere ulaşmayı başardı.
İrade kaderi bastırabilir mi?
hayretShe-Hulk gibi popüler karakterleri rezil etmeye çalışmadığımızda yapımlarında belli karakter ilerlemelerini ve alt metinlerini görebiliyoruz.
Kevin Feige’in başka bir dizinin reklamını yapmayan veya herhangi bir şey satmaya çalışmayan bir diziye nasıl izin verdiğini bilmiyoruz. Bildiğimiz şey Loki serisinin dostluk, fedakarlık ve özgür iradeile ilgilidir.
dizi boyunca Geriye Kalanne olarak görüyoruz kang Aslında bir Loki’nin kendi varyantının şekillendirdiği zaman döngüsünü devre dışı bırakmaya çalıştığını gördük. Elbette Slyvie de çok değerli bir savaşçıydı ancak iş zamanı kontrol etmeye gelince asıl yeteneğin Loki’ye ait olduğunu gördük.
Zamanın çizgileri, servet dizileri…
Yunan mitolojisinde üç kız kardeş vardır: Clotho, Lachesis ve Atropos . Bunlardan ilki insanların kaderinin iplerini dokur; İkincisi kaderi belirler, üçüncüsü ipi keser. Yani ölüm anını belirliyor.
Loki hikayenin sonunda zamanın çizgilerini elinde toplarken kendini bu çizgilerin ortasına, çizgilerden bağımsız bir yere yerleştiriyor. Bir anlamda kendi seçimini yaparak kaderin iplerini kendi eline alıyor. Kişisel iddiam, Dr.garipSinemada taş modüller olarak gördüğümüz iplikler halinde farklı evrenleri görmemiz de bu duruma bir göndermedir.
Dizide gördüklerimiz zaman tezgahı Burada aslında başka bir metafor olarak kullanılmış. Her seçimle birlikte yeni bir zaman çizelgesi ortaya çıkar. Loki ve ekibi yüzyıllardır çabalayıp sistemi genişletse bile eninde sonunda plan çökecektir, özgür irade engellenemez.
Ve böylece bitiyor Loki’nin hikayesiHer zaman kendini herkesten üstün sanan, yaramazlık yaratıcısı, sonunda herkesin kaderini elinde tutar ama kimse bunu bilmez…
Peki diziyi bu kadar başarılı kılan şey “kahramanın sonsuz yolculuğu” mu?
Loki dizi boyunca kahramanın sonsuz yolculuğu adı verilen bir döngü içerisinde hareket eder. Peki diziyi başarılı kılan tek şey bu olabilir mi? Tabii ki hayır. Öncelikle Loki bize tek bir karaktere odaklanan düzgün bir yapım sunuyor. Etrafta başka karakter yok referans yok(En azından çok az sayıda var).
Oyunculuk açısından baktığımızda Tom Hiddleston Sanki konuşuyormuşsunuz hissi veriyor ve karakteri derin ve gerçek kılmayı başarıyor. Diğer isimlerin oyunculuğu kesinlikle çizginin üstünde. Çoğunluğu Natalie Holt’a ait olan müzikler de ambiyansa büyük katkı sağlıyor.
Daha fazla renk paleti donuk ve karanlık İçinde bulunduğu Lokidisisi, anlatısına sürekli olarak gerilim unsurlarını dahil ediyor. Alttan sürekli sağlanan ortam ışıklarıyla yapım boyunca seyircinin ruh halini yönlendirmek mümkün.
Bu pratik yaklaşımlar Marvel’ın kaliteli CGI sunumuyla bir üst seviyeye ulaşmayı başarıyor. hayret, anlatmak istediğindeHala güzel hikayeler anlatabiliyor.
İşte ikinci sezonuyla konuşulan bir diğer başarılı dizi Şahsiyet’in değerlendirmesi: